Dalmatia – Mediterana cum a fost odata – Vogue Yachting – Skipper Training

Patrimoniu Istoric si Cultura - Dalmatia. Mediterana cum a fost odata

null

Indiferent cum doresti sa explorezi Dalmatia, fie ca admiri frumosetea Coastei cu insulele si golfurile ei, sau prin atrctiile ei culturale si straturile istoriei scrise in pietrele strazilor – fiecare din aceste drumuri te vor purta catre Dalmatia Centrala – inima Adriaticii si a Coastei ei.

...pinii sunt palariile tale, spinii sunt broderiile de pe epoletii tai,
Jugo si Bora sunt panzele tale, piatra este haina ta, strugurii butonii,
Frumoasa Dalmatia, in toate partile…

Tomislav Bralic, Dalmacijo Lipa

Coasta Croatiei este cea mai indragita zona de sailing din Europa. Motivele sunt multe: Peste 1000 de insule sunt in apropierea coastei, unele acoperite de verdeata abundenta, altele doar niste formatiuni impresionante de roci, unele nelocuite, altele epicentrele petrecerilor, toate insa foarte frumoase.

Explorarea acestei zone se poate face cel mai bine de la bordul unui yacht. Nimic nu va ofera mai multa flexibilitate si un contact mai apropiat cu marea, va puteti planifica ruta dupa bunul plac, navigati intre insule, faceti o oprire la ancora in unul din golfurile cu apa atat de limpede sau acostati intr-un port medieval pentru cina.

DESCOPERA RUTELE NOASTRE

Porturile medievale ale insulelor sunt monumente UNESCO, mostenire lasata de venetieni pe toata Coasta Dalmatiei. Oamenii de aici traiesc cu ideea ca este mai important sa te bucuri de o cafea buna, de o masa pregatita incet, de un peisaj frumos, decat sa alergi grabit prin viata. Sa le urmam exemplul in vacanta noastra de sailing pe Marea Adriatica.